İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Başakşehir Şehit Orhun Göytan İlkokulu

May

12 Mart 1980 yılında Kadıköy' e bağlı Erenköy semtinde doğmuştur. İlkokul ve Ortaokul öğrenimini Yakacık Ortadoğu özel okulunda bitirmiştir. Lise eğitimini Acıbadem İstek Vakfında tamamlamış ve Fenerbahçe Spor Kulübünün basketbol takımında B takımına kadar yükselmiştir. Üniversite eğitimine Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği İngilizce bölümünde başlamış ve 3 dönem devam etmiştir. Daha sonra Malta Üniversitesi Ekonomi Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

Mezuniyetin ardından Türkiye'ye dönmüş, abisi ile birlikte ticarete atılarak gemi acenteliği üzerine çalışmaya başlamıştır. 1,96 cm boyunda 130 kg. ağırlığında olan Orhun GÖYTAN, babasının söylediği gibi "Dev Oğlumuz" maalesef 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünde Acıbadem Telekom'un önünde hain Yüzbaşı Mehmet KARABEKİR ve 9 hain erin çapraz ateşi ile ağabeyi yaralı, Orhun Göytan tam 11 kurşunla şehit edilmiştir. Görgü tanıklarının ifadelerine göre son sözü " Biz Türk'üz neden ateş ediyorsunuz" diye bağırmak olmuştur.

Şehit Orhun Göytan ve Tüm Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz. Ruhları Şad, Mekanları Cennet Olsun!